Digitalizarea e aici ca să rămână



Digitalizarea a intrat în vietile noastre odată cu Revolutia Tehnologică și ca orice noutate, a fost îmbrătisată de inovatori și blamată de conservatori. Treptat, companiile au înteles marele avantaj al transformării digitale și au făcut primii pași în această direcție.


Pentru prima dată, pandemia ne-a oferit un alt reper, care ne-a luat prin surprindere și ne-a schimbat viețile fără să ne dorim. În această perioadă, digitalizarea a fost cea care a anulat distanța dintre noi și ne-a oferit stabilitate când totul în jurul nostru era nesigur. Digitalizarea și-a câștigat locul de drept în societate și este aici ca să rămână!

Industria de transport are propria istorie legată de transformarea digitală și noi, în calitate de partener software al transportatorilor, am avut privilegiul să ne aducem propria contribuție.

Procesul a început timid, în anul 2000, când s-a făcut trecerea de la pix și hârtie la computere, iar soluțiile software erau încă privite cu scepticism. În acest context, a fost înființată WindSoft, compania de IT care și-a propus să sprijine transportatorii să performeze cu ajutorul instrumentelor software.

Nimeni nu intuia cât de mult va evolua tehnologia. Mașinile autonome, sistemele hyperloop, roboții, IoT sau inteligența artificială erau subiect de film, departe de realitate.

Totuși, câțiva transportatori vizionari au avut încredere în ideile și entuziasmul nostru și ne-au susținut pentru a dezvolta împreună o soluție unică în piață: sistemul ERP integrat pentru transport. În 2010 a fost lansat softul WindNET ERP și de atunci a fost constant îmbunătățit astfel încât să acopere cu succes activitatea unei companii de transport.
Află mai multe despre WindNET ERP din articolul Ce înseamnă un sistem software ERP pentru transport.

După 20 de ani, industria de transport își poate coordona activitatea 100% digital și beneficiază de optimizarea fluxului operațional, controlul resurselor, trasabilitatea informațiilor, rapiditate, decizii bazate pe cifre, previzionare și dezvoltare durabilă.

Digitalizarea ne-a făcut ”antifragili”, așa cum ar spune marele gânditor Nassim N. Taleb, adică ne-a făcut adaptabili în fața unei situații incerte, haotice și, mai mult de atât, ne-a transformat viața. Digitalizarea, fără doar și poate, e aici ca să rămână!

 

Vezi si alte articole pe aceeasi tema

Cele mai recente articole, din aceeasi categorie

Testimoniale, recenzii sau review-uri, companiile își doresc cu orice pret ...

Mai bine de 6 săptămâni, echipele operationale ...

Adoptarea unui sistem software de tip ERP înseamnă trecerea la ...

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.