10 rapoarte WindNET ERP de urmărit zilnic pentru managerii de transport



Fiecare companie de transport dispune de o comoară care așteaptă să fie valorificată. Flota, kilometri pe plin, șoferi, profit, sunt cei mai urmăriți indicatori, dar în era ”big data”, transportatorilor li se mai oferă ceva: puterea datelor.


Fluxul de date dintr-o companie de transport reprezintă un avantaj strategic pentru manageri și tot mai mulți au înțeles asta. Dovada cea mai clară este ERP-ul, care a trecut de etapa ”nice to have” și s-a transformat într-un instrument decizional pentru transportatori.

L-am întrebat pe unul dintre partenerii noștri ce schimbare a produs implementarea softului de transport WindNET ERP în activitătile zilnice ale companiei. Răspunsul lui a fost: ”WindNET ERP este noul Facebook pentru mine, îmi încep fiecare zi analizând rapoartele din aplicație.”

În acest moment, softul integrat de transport WindNET ERP are un modul special dedicat activității de management, care oferă toate rapoartele necesare pentru a controla un business de transport și pentru a lua decizii bazate pe cifre.

Mai departe, marea provocare este felul în care un manager trebuie să se uite la cifre. Care sunt rapoartele pe care trebuie să le consulte zilnic și ce arată ele de fapt?

Răspunsul vine de la cei aproape 500 de manageri care utilizează softul integrat de transport WindNET ERP și de la specialiștii Transport Academy, care ne-au oferit expertiza lor.

De la ei am aflat care sunt cele 10 rapoarte WindNET ERP pe care transportatorii trebuie să le folosească zilnic în managementul afacerii lor pentru a genera profit și creștere:

Rapoarte operaționale – management transport


1. Raportul pe tipurile de transport – te ajută să urmărești activitatea pe fiecare tip de transport în parte (transport cu camionul propriu, intermedieri).

2. Raportul pe întreaga activitate a unui vehicul – curse efectuate, km pe plin, km pe gol, alimentări, venituri realizate, cheltuieli directe în curse, cheltuieli fixe (salarii, regie auto etc), cheltuieli cu reparațiile, amortizări, etc. Este poate unul dintre cele mai urmărite rapoarte generate de WindNET ERP pentru activitatea unei companii de transport cu flotă, deoarece oferă control și vizibilitate în timp real factorilor de decizie.

3. Raport automat indicatori operaționali – cost/km, venit/km, profit/km, total km/mașină, consumul de combustibil, venituri/mașini. Sunt indicatori esențiali pe care orice soft transport ar trebui sa îi pună la dispoziția managerilor.

4. Raport evidență cursă – oferă vizibilitate asupra veniturilor realizate din curse, cheltuielile directe precum și profitul operațional/financiar realizat.

5. Raport kilometri – poți urmări numărul de kilometri în timp real, media km efectuați, setarea și atingerea targetului de km stabilit lunar, media km efectuați/mașină.

Rapoarte financiare – performanța companiei


6. Raportul EBITDA– pe flotă sau pe întreaga societate la nivel de fiecare centru de cost definit. Indicatorul EBITDA este prescurtarea de la Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization – în traducere însemnând profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare. Formula este EBITDA = profitul net + cheltuiala cu dobânda + cheltuiala cu impozitele + cheltuiala cu amortizarea și deprecierea. Pentru o companie de transport, indicatori importanți care reies din raportul EBITDA sunt venit/km, cost/ km, respectiv profit. Totodată, raportul este folosit pentru a analiza profitabilitatea companiei sau pentru a compara companii și industrii diferite.

7. Raportul Profit & Loss (P&L)– pe societate și la nivel de centru de profit – oferă informații privind veniturile și cheltuielile companiei și de obicei este generat trimestrial și anual. Se recomandă compararea rapoartelor P&L cu cele din anii precedenți deoarece chiar dacă veniturile companiei cresc, cheltuielile pot crește într-un ritm și mai rapid.

8. Rapoarte de cifre de afaceri în timp real– companie, centru de venit, vehicul, client, dispecer, furnizor etc.

9. Raport ponderi venituri/cheltuieli în firmă, ponderi clienți/furnizori din cifra de afaceri – se poate face un clasament al veniturilor și cheltuielilor și se poate identifica expunerea față de anumiți clienți sau furnizori.

10. Raport cash flow-uri– săptămânale sau lunare,previzionat/realizat.

Vrei să vezi ce mai spun transportatorii despre WindNET ERP? Intră pe site la secțiunea studii de caz.

WindNET ERP – de la soft transport la sistem integrat


Mai mult decât un simplu soft transport, WindNET ERP este de aproape 20 de ani soluția software integrată pe care transportatorii o aleg atunci când vor să facă performanță. Fie că vorbim de transport marfă, distribuție, logistică, expediții sau transport persoane, sistemul și-a dovedit eficiența în industrie.

Este o soluție ERP care s-a dezvoltat odată cu nevoile clienților și cu fiecare proiect implementat a devenit un instrument software aproape 100% compatibil cu activitatea oricărei companii de transport.

Pe lângă modulul de Business Reports, aplicația include și modulele de Transport Management System, Fleet Management System, Financiar, Contabilitate, Planificarea și Optimizarea Rutelor, Service Auto, Managementul Stocurilor și Managementul Anvelopelor.

Beneficiile implementării unei sistem software integrat pentru transport sunt numeroase, iar pe termen lung WindNET ERP susține dezvoltarea durabilă a unei companii de transport:

  • Crește profitabilitatea

  • Optimizează procesele

  • Controlează resursele

  • Crește volumele

  • Informații în timp real

  • Decizii bazate pe cifre

  • Forecast și planificare

  • Îmbunătățește relația cu clienții

  • Comunică rapid și eficient

  • Reduce costurile


Cauți un soft de transport? Află ce poate face WindNET ERP pentru afacerea ta. Ia legătura cu unul dintre consultanții noștri.

 

Vezi si alte articole pe aceeasi tema

Cele mai recente articole, din aceeasi categorie

Testimoniale, recenzii sau review-uri, companiile își doresc cu orice pret ...

Digitalizarea a intrat în vietile noastre odată cu Revolutia Tehnologică ș ...

Mai bine de 6 săptămâni, echipele operationale ...

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.