WindNET - instrumentul software cheie în strategia de dezvoltare Practicom



Practicom, o companie cu planuri ambitioase de dezvoltare, implementează în 2014 sistemul WindNET. Un proiect complex care avea să fie unul din factorii importanți în ascensiunea companiei din următorii ani.


Despre companie


Începând cu 2007, compania înființată în 1998 își regândește complet activitatea de transport și se concentrează pe parteneriate stabile în piață. Ascensiunea era sigură. Dar în 2013, Practicom accelerează creșterea, concentrându-și atenția asupra consolidării culturii organizaționale, punând accentul pe instruirea angajaților și pe implementarea sistemului informatic integrat WindNET.

Astfel, până la finalul anului 2015, Practicom se poziționează în primele 5 companii de transport specializate în distribuția capilară la nivel național și își dezvoltă activitatea dincolo de granițele României.


Provocarea


Parteneriatul cu WindSoft era bine conturat încă din 2010, când Practicom a ales să lucreze într-un sistem integrat, renunțând astfel la clasicele Excel-uri. Însă, odată cu dezvoltarea companiei, nevoile acesteia depășeau capacitatea sistemului de a se adapta.
Am urmărit întotdeauna să fim alături de partenerii noștri în proiectele lor de dezvoltare și să-i sprijinim prin sistemele și serviciile noastre. Practicom, din punctul nostru de vedere, a crescut foarte mult în ultimii ani, iar trecerea la un sistem dezvoltat pe o tehnologie avansată era un pas natural.

Ștefan Nedeluș - General Manager - WindSoft

Limitările tehnologiei folosite anterior privind disponibilitatea informației, precum și nevoia de avea un control sporit asupra costurilor și eliminarea task-urilor repetitive, au determinat manangementul companiei să implementeze o soluție care să permită sincronizarea activităților de transport, astfel facilitând procesul decizional.
La momentul în care foloseam vechea aplicație, nu întâmpinam probleme. Însă odată cu dezvoltarea companiei, a crescut și complexitatea proceselor interne, ceea ce ne-a determinat să ne dorim un sistem capabil să răspundă noilor cerințe.

Ionel Cipere - General Manager - Practicom

Soluția


Practicom a decis să implementeze sistemul WindNET, soluție ușor adaptabilă modelului de business al companiei. Capacitatea sistemului de a integra toată activitatea pe o singură bază de date și automatizarea fluxurilor operaționale au fost factorii decisivi în alegerea sistemului dezvoltat de WindSoft.

Ținând cont de complexitatea proceselor de business ale companiei, sistemul a fost gândit să ofere date în timp real privind modul în care sunt folosite toate resursele în cel mai mic detaliu.
WindNET este mai mult decât un TMS, este un sistem integrat, fără de care nu mai poți funcționa în ziua de azi. Este un instrument absolut necesar pentru a te dezvolta.

Ionel Cipere, General Manager - Practicom

Rezultatul


Utilizatorii erau deja obișnuiți cu un sistem informatic și au conștientizat importanța acestuia, ceea ce a dus la un timp mai scurt de implementare. Nu s-a mai luat în discuție necesitatea, era evidentă, iar personalul companiei a reacționat foarte bine la schimbare.

Ionel Cipere, General Manager, Practicom

Odată cu implementarea soluției, a crescut vizibilitatea asupra întregului proces de business. S-a obținut un control sporit al fluxurilor interne, iar accesul la informații în timp real și rapiditatea în operare au influențat pozitiv productivitatea angajaților. Managementul companiei se bazează pe date reale, astfel încât se știe în permanență dacă există derapaje și unde este necesar să se intervină.

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.