Logitrans Romania țintește performanța cu WindNET ERPIn 2014 Logitrans implementează una dintre cele mai performante soluții software integrate oferite de WindSoft și anume WindNET ERP. Simplificarea proceselor opraționale precum și accelerarea procesului decizional la nivel de management au fost indicatorii principali pe care compania i-a urmarit încă de la început.


Logitrans Romania este specializată în servicii profesionale de logistică și transporturi rutiere internaționale de mărfuri, atât în țările din Uniunea Europeană, cât și în spațiul extracomunitar.

Provocarea


Încă de la înființare, în 2006, compania s-a orientat câtre furnizarea serviciilor de transport la cele mai înalte standarde de calitate. Începând cu 2010, evoluția companiei a dus la necesitatea de a obține date în timp real pentru realizarea managementului strategic, un aspect esențial pentru a progresa pe piața transporturilor.
În 2010 Logitrans si-a extins considerabil activitatea. Creșterea numărului de angajați și implicit, creșterea volumelor de muncă, făceau dificilă gestionarea documentelor și a întregii activități. A fost momentul în care am luat decizia implementării unei soluții software specializate. Cristiana Costache, Manager General, Logitrans România

În urma implementării soluției WindSoft achiziționată în 2010, Logitrans și-a îmbunătățit procesele operaționale precum și calitatea serviciilor oferite către clienții și partenerii acestora, ceea ce a facilitat dezvoltarea companiei pe piața de transport și logistică.
Suntem parteneri de mai bine de șase ani și am susținut mereu evoluția acestora. De aceea, în momentul în care compania a simțit nevoia să treacă la o variantă superioară a soluțiilor noastre, procesul de achziție a noii soluții a venit natural.

În 2014 Logitrans România a urmărit să își dezvolte și mai mult afacerea și a ales o soluție de ultimă generație, care să se plieze pe direcțiile lor de business.

Dezvoltarea mai multor puncte de lucru în țară, cât și complexitatea activității companiei, propagată în nevoia înregistrărilor multiple de date și atașarea documentelor multiple în sistem, au dus la redimensionarea capabilităților sistemului deja existent.

Soluția


Aveam deja experiența lucrului în aplicația veche și știam foarte bine ce ne doream de la versiunea perfecționată a sistemului WindNET ERP. Pe de altă parte, echipa WindSoft nu doar cunoștea business-ul nostru, dar știa foarte bine mecanismele pieței de transport, ceea ce ne-a determinat să continuam colaborarea pentru noul proiect. Cristiana Costache, Manager General, Logitrans RomâniaSistemul software avansat propus de WindSoft soluționează două aspecte esențiale existente la ora actuală într-un mediu activ precum transporturile - eficientizarea tipilor de operare a datelor și obținerea informațiilor în timp real din diferite puncte de lucru, prin diverse mecanisme de automatizare a proceselor operaționale.
Implementarea noului proiect software ERP, în 2014, a fost mult mai complex decât prima implementare din 2010, deoarece a trebuit să lucrăm pe mai multe fronturi. Au fost mult mai multe departamente implicate. Alinierea întregii echipe la scopul comun al companiei a fost una dintre dificultățile întâmpinate. Însă, aceasta s-a rezolvat în momentul în care oamenii au înțeles avantajele noului sistem. Pe de altă parte, faptul că un Project Manager a fost alocat din partea ambelor echipe, a ușurat foarte mult munca și timpul de implementare. Altfel, lucrurile puteau scăpa ușor de sub control. Cristiana Costache, Manager General, Logitrans România

Rezultat


Controlul sporit asupra activității și managementul bazat pe date reale sunt unele din beneficiile principale ale soluției implementate.   Eliminarea înregistrărilor duble la nivelul Departamentului Contabilitate a fost printre primele avantaje resimțite de companie.
În momentul în care am integrat Departamentul Contabilitate în sistem, am eliminat munca dublă, iar acum se operarează o singură dată, ceea ce ajută în acuratețea datelor. Cristiana Costache, Manager General, Logitrans România

Pe lângă acuratețea sporită a datelor prin eliminarea operării duble, crearea fluxurilor automate de înregistrare, prelucarea și facturarea comenzilor a permis un control și o evidență mai clară a acestora, eficientizând departamentele operaționale.
Managementul are un control mai mare și obține o viziune clară și în timp real a activității celorlalte departamente. Vezi datele în timp real. Este cel mai important lucru să îți iei informația atunci când ai nevoie de ea. Cristiana Costache, Manager General, Logitrans România

 

 

 
 

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.