Dunca Expeditii aduce inovatie tehnologica in strategia de dezvoltare a business-ului companieiIn 2011 Dunca Expeditii implementează WindNET ERP, solutie software integrată, configurabilă conform tipului de activitate al companiei. Evoluția impresionantă a acesteia din ultimii ani a determinat WindSoft să inoveze și să se adapteze continuu la nevoile Dunca Expediții, ca parte a strategiei de dezvoltare a business-ului de transport.


Provocarea


În 2013, odată cu dezvoltarea companiei, era nevoie de o abordare aprofundată a fluxului operațional și a modului de operare a datelor în sistem. Cu alte cuvinte, soluția WindNET ERP existentă avea nevoie de un upgrade funcțional pentru a susține în continuare procesele interne ale companiei.
WindSoft este genul de furnizor de servicii care se mulează foarte bine pe cerințele clienților, nu sunt statici sau rigizi privind sistemele pe care le oferă. De multe ori un software te obligă într-o anumită măsură să fii tu cel care trebuie să-și adapteze modul de lucru în funcție de limitările sistemului. Acest lucru nu se întâmplă cu WindSoft. Ei mai întâi analizează și înțeleg nevoile utilizatorul, iar apoi configurează sistemul conform nevoilor acestuia. Ștefan Lucau, Manager R&D Operational Solution, Dunca Expediții

Din punctul nostru de vedere, un sistem ERP, indiferent de tipurile de funcționalități pe care le deține sau pe care le solicită beneficiarul în momentul implementării, trebuie să aibă capacitatea de a suporta viitoare dezvoltări, care să susțină creșterea companiei în direcția pe care și-o dorește.

Compania avea nevoie în principal de îmbunătățirea fluxului operațional la nivel de TMS – Transport Management System, printr-un sistem de planificare și optimizare a rutelor. Prin intermediul planificatorului, Dunca Expediții și-a dorit un control mult mai bun asupra activității de transport pentru a interveni rapid acolo unde este nevoie. Astfel, compania își poate atinge obiectivul de a crește calitatea serviciilor oferite și eficiența activității de transport.

Soluția - Planificarea și optimizarea rutelor


Ne-am dorit ceva simplu care să funcționeze foarte bine, în sensul de a avea date concrete despre fiecare transport, să putem planifica cu usurință comenzile, să putem urmări facil fiecare comanda și să avem toate datele pentru a ști către ce ne orientăm. Ștefan Lucau, Manager R&D Operational Solution, Dunca ExpedițiiSoluția de planificare integrată nativ în sistemu software pentru transport WindNET ERP are la bază o serie de automatizări privind planificarea camioanelor și optimizarea rutelor de transport. Aceasta oferă date în timp real referitoare la comenzile clienților, cât și la resursele disponibile: camion, șofer, client, produse/comenzi.

Capacitatea sistemului de a se interfața cu sistemele EDI precum și posibilitatea de a prelua datele furnizate de sistemele telematice instalate la bordul camioanelor, sunt funcționalități esențiale în maximizarea resurselor de timp și creșterea rentabilității fiecărei curse în parte, dar și în creșterea eficienței personalului implicat.

Rezultat


Pot spune că noul sistem a fost primit cu bucurie, pentru că datele erau reale și era asigurată o transparență mult mai mare, iar accesul la informații se făcea mult mai ușor de către mai multe persoane. Până la momentul respectiv nu aveam posibilitatea ca toți utilizatorii să vadă exact cum sunt planificate resursele. Din momentul acela s-a realizat o transparență sporită privind situațiile zilnice care se întocmeau referitor la camioane. Ștefan Lucau, Manager R&D Operational Solution, Dunca Expediții

Noul sistem de planificare și optimizare a rutelor a oferit companiei posibilitatea de a urmări și gestiona în timp real datele referitoare la resursele disponibile, dar și un control sporit al cheltuielilor generate de fiecare mașină în parte, de la costurile cu reparațiile și revizii, până la calculul consumului pe fiecare vehicul, toate acestea facilitând generarea unor rapoarte exacte privind rentabilitatea parcului auto.
Rezultatele vin din optimzarea modului de lucru. Cuantificat pot spune că prin transparență și eliminarea pierderilor se obține un 2-3% creștere a cifrei de afacere. Dacă ai un business mare, este un procent considerabil! Ștefan Lucau, Manager R&D Operational Solution, Dunca Expediții

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.