Com Divers Auto Ro adoptă un management strategic prin sistemele software WindSoftIncepând cu 2013, Com Divers Auto Ro, una dintre cele mai mari companii de transport din România, folosește software-ul integrat WindNET ERP furnizat de WindSoft ca parte a strategiei de dezvoltare a companiei.


Compania


Compania și-a început activitatea de transport în 1994, pornind ca o afacere de familie care s-a dezvoltat foarte mult de-a lungul timpului, devenind una dintre cele mai mari companii de transport din România. Com Divers Auto Ro a câștigat premii importante în industria de transport ”Romanian Transport Company of the Year” edițiile 2010 și 2014 precum și multe altele, acestea fiind o recunoaștere a capacității acesteia de a susține un management performant, strategic și modern, mereu atent la trendurile piețe.

Provocarea


Com Divers a pornit ca o afacere de familie care s-a dezvoltat foarte mult. An de an am crescut din toate punctele de vedere: infrastructură, cifră de afaceri, parc auto, puncte de lucru, etc. Odată cu extinderea și diversificarea activităților am simțit și nevoia unui sistem software integrat. Alexandru Popa, Manager de transport Com Divers Auto Ro

Pe parcursul celor 20 de ani de activitate, dezvoltarea constantă a companiei si extinderea afacerii către alte zone de business, precum Service-ul Auto atât pentru flota proprie cât și pentru alte companii de transport, a generat o serie de provocări pentru Com Divers:

  • Eficientizarea și trasabilitatea activităților din departamente

  • Creștea volumului de muncă dificil de gestionat

  • Monitorizarea și optimizarea activității flotei

  • Analiza rentabilității curselor

  • Luarea deciziilor corecte în timp util


com-divers
Din cauza dinamicii activității noastre, trebuie să ne adaptam tot timpul rapid la pretențiile pieței. În condiții de desfasurare a activitatii din ce în ce mai grele, dacă nu poți să iei decizii corecte la timp este foarte greu sa te menții pe piață. Alexandru Popa, Manager de transport Com Divers Auto Ro

erp fleet
Lipsa unei soluții software adecvate dimensiunii companiei precum și incapacitatea sistemului existent de a susține în continuare planurile de dezvoltare a companiei a determinat îndreptarea atenției către o soluție integrată, capabilă să se adapteze tipului de activitate a companiei, care să integreze ușor fiecare departament în parte. Acesta fiind criteriile de selecție pe care Com Divers Auto Ro le-a luat în calcul pentru următorul sistem implementat.
Au fost minim 5 companii de software cu care am discutat înainte să ne hotărâm pentru WindSoft, atât din țară cât și din afară. Primul atu - suntem de vorbitori de aceeași limbă, al doilea atu este faptul că WindSoft se ocupă doar de transport și au experiența necesară acumulată în mulți ani de activitate în piața de transport. Ai garanția că te faci mult mai repede înțeles față de alți dezvoltatori de soft care activează și în alte domenii decât transportul. Alexandru Popa, Manager de transport Com Divers Auto Ro<

În urma evaluării activității companiei Com Divers Auto Ro, WindSoft propune în 2013 un pachet WindNET ce conține soluții care să acopere activitatea de transport și cea specifică Service-urilor Auto. Astfel, sistemul software WindNET a asigurat gestionarea activităților mult mai facilă si un flux de informații cât mai eficient în cadrul companiei.
Soluția propusă celor de la Com Divers Auto Ro nu este un produs care acoperă doar nevoile imediate ale companiei, ci este o soluție software integrată care, datorită modului în care a fost gândită și dezvoltată de-a lungul anilor, permite atât o creștere accelerată a companiei cât și o dezvoltare organică a soluției odată cu compania.

Rezultat


Rezultatele implementării sistemului nu s-au lăsat așteptate. Cele mai evidente schimbări în bine s-au sesizat în gestionarea flotei, unde optimizarea fluxului de lucru precum și optimizarea rutelor au condus la reducerea costurilor generate de flotă prin reducerea numărului de camioane utilizate și creșterea numărului de comenzi. Optimizarea fluxurilor de documente in cadrul departamentelor a redus volumul de munca și odată cu eliminarea acestei munci redundante, a permis eficientizarea timpului de lucru.
Informația este mult mai repede obținută, folosită sau transmisă mai departe. Avem un control mai bun asupra fluxurilor la nivel operațional, administrativ, contabil, tot ceea ce înseamnă activitate de bază si activitate curentă. Alexandru Popa, Manager de transport Com Divers Auto Ro

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.