Delamode România folosește cu succes sistemul software WindNET ERPUnul dintre cele mai ambitioase proiecte software WindSoft a fost implementat cu succes la Delamode România.


Compania


Reprezentanța din România a grupului Delamode a ales să gestioneze în mod integrat activitatea cu ajutorul sistemului integrat ERP furnizat de WindSoft, una dintre cele mai performate soluții integrate pentru managementul afacerii, care va contribui la atingerea obiectivului de consolidare a poziției companiei pe piața de transport și logistică.

Cu o prezență de peste 22 ani pe piață, Delamode România este una dintre companiile de top în domeniul serviciilor de logistică și transport multimodal de mărfuri, atât în România cât și la nivel internațional, oferind de asemenea servicii de comisionare vamală și punând la dispoziția clienților spații de depozitare și antrepozitare.

Situație inițială


De-a lungul timpului, Delamode România și-a diversificat gama de servicii oferite clienților și astfel a apărut necesitatea de a integra întreg fluxul operațional și de a obține controlul asupra întregii activități logistice. Soluția tehnică folosită în acel moment nu mai corespundea cerințelor, îngreunând procesul decizional, iar Delamode România a demarat procedura de identificare a sistemului software integrat care să satisfacă necesitățile companiei.

windsoft_delamode
Noi suntem în continuă mișcare, dezvoltare și schimbare, ritmul este din ce în ce mai alert și este normal ca și softul să se adapteze necesităților noastre. Sistemul pe care îl aveam era învechit, din 2001 de când a fost implementat nu a suferit dezvoltări ulterioare, iar versiunea propusă la momentul acela nu permitea anumite cerințe extrem de importante pentru noi la nivel financiar, precum lucrul cu valutele încrucișate. Ne-am dorit o soluție integrată cu zona operațională cu atât mai mult cu cât în această zonă se lucra încă în Excel, ceea ce făcea aproape imposibilă obținerea rapidă a unor rapoarte concludente. Bogdan Chivu, Financial Manager, Delamode Romania.

Provocarea


Principalul obiectiv urmărit prin implementarea unui sistem software integrat a fost acela de a deține un sistem informațional util în luarea deciziilor și în identificarea oportunităților din piață precum și riscurilor decizionale. Activitatea specifică companiilor de transport și logistică precum și individualitățile companiei Delamode România au ridicat problema implementării unui sistem capabil să se adapteze cerințelor și necesităților acesteia. Pe lângă acest aspect s-au urmărit o serie de alte criterii importante, avute în vedere în procesul de achiziție:

  • Capacitatea sistemului de a fi adaptat profilului de business specific Delamode România;

  • Experiența furnizorului de software în piața de transport și logistică din România;

  • Creșterea vitezei de operare a datelor precum și eliminarea erorilor;

  • Nevoia de acces la informații în timp real;

  • Posibilitatea integrării cu alte soluții informatice cum ar fi aplicațiile bancare Internet banking, programe de evidență a resurselor umane și salarizare etc;


În procesul de achiziție am identificat câteva companii care aveau soluții software ce se pretau doar într-o anumită măsură la nevoile noastre. Fie ofereau soluții strict pentru zona operațională, fie acopereau mai mult zona financiar-contabilă și mai puțin partea de transport însă noi căutam un sistem integrat iar WindSoft, oferea la ora respectivă un astfel de sistem, iar faptul că aveau capacitatea să adapteze sistemul la modelul de business Delamode România a fost unul din factorii decizionali. Cosmin Rusu, General Manager, Delamode Romania.

Am  luat în calcul absolut toate criteriile. Pornind de la adaptabilitatea sistemului, resursele de timp, personal, deschidere față de cerințele noastre, experiența în piață, aspecte care ne-au determinat să alegem WindSoft. Bogdan Chivu, Financial Manager, Delamode România

Soluția


Delamode România a ales să implementeze soluția integrată WindNET ERP, capabilă să fie proiectată și adaptată nevoilor companiei astfel încât să aducă un plus valoare calității serviciilor și activităților desfășurate de către companie.

windsoft F4L ERP
Proiectul Delamode a fost pentru noi piatră de temelie în dezvoltarea și creșterea produsului WindNET ERP . Reușita implementării acestuia s-a datorat deopotrivă echipelor ambelor părți. Însă  pe lângă eforturile depuse în dezvoltare și implementare a existat un schimb și o acumulare de experiență extrem de benefică atât pentru noi cât și pentru Delamode România. Putem afirma cu tărie că este o colaborare solidă de lungă durată.

Dezvoltarea și implementarea metodelor cele mai eficiente de optimizare a timpului, a resurselor și a fluxului complex de organizare a transportului de marfă intermodal au fost funcționalități esențiale necesare în dezvoltarea companiei. În același timp, sistemul rapid de raportare în timp real a creat premisele creșterii acurateței deciziilor corecte la nivel de management.
Știam de la bun început că procesul de implementare, de setare și parametrizare a sistemului va fi unul de durată. Într-un astfel de proiect este foarte important desemnarea unui manager de proiect care să aibă capabilități atât manageriale cât și de comunicare și care să înțeleagă scopul proiectului. Astfel am desemnat un manager din exterior care să ducă la bun sfârșit proiectul. Nu a fost un proces simplu, dar a fost un efort susținut din ambele părți ceea ce a dus la rezultatul dorit. Bineînțeles întotdeauna vor exista noi cerințe și prin urmare noi dezvoltări. Cosmin Rusu, General Manager, Delamode Romania.

Rezultat


În urma implementării sistemului integratWindNET, compania a obținut o serie de beneficii:

  • Trasabilitatea și urmărirea în timp real a fluxului operațional specific tuturor tipurilor de transport marfă;

  • Acoperă toate necesitățile din perspectiva financiar-contabilă;

  • Posibilitatea de a estima costurile și veniturile, precum și efectuarea reevaluărilor automate la nivel de fiecare factură în parte;

  • Automatizarea acțiunilor repetitive ce necesitau timp mare de execuție;

  • Integrarea facilă cu sisteme EDI (Electronic Data Interchange) care au contribuit la îmbunătățirea comunicării cu clienții și furnizorii, eliminându-se erorile umane și optimizând transferul de informații;


 


Pot spune că sistemul WindNET ERP a avut un impact pozitiv asupra business-ului nostru. În momentul de față aplicația răspunde la peste 95% din nevoile și cerințele noastre. Cei 5% vor rămâne întotdeauna deschiși pentru îmbunătățiri, pentru noi cerințe și noi modificări în business. Și mi se pare normal să fie așa. De altfel am obținut prin acest sistem tot ce ne-am dorit: optimizarea efortului depus, obținerea  informațiilor în timp util, control asupra veniturilor și costurilor, rapoarte detaliate etc. Pe lângă toate acestea știm că avem lângă noi o echipă care ne va sprijini în evoluția noastră. Bogdan Chivu, Financial Manager, Delamonde România

Acest sistem ne ajuta  în zona de management și control. Având vizibilitatea tuturor activităților atât la nivel operațional cât și financiar ne asigură o imagine în timp real a business-ului nostru și a evoluției acestuia. Cosmin Rusu, General Manager, Delamonde România

 

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.