Ahead Logistics își crește eficiența prin soluțiile software WindSoftAhead Logistics a implementat cu succes solutia WindNET ERP de la WindSoft


Sistemul software integrat este astăzi un element important pentru compania Ahead Logistics, contribuind la o creștere susținută a calității serviciilor oferite pieței de transport a mărfurilor, atât intern cât și extern. Implementarea la momentul potrivit a unei soluții ERP propuse de WindSoft a reprezentat o contribuție semnificativă în dezvoltarea și susținerea succesului companiei Ahead Logistics.

Compania


Ahead Logistics și-a început activitatea în 2006 prin asigurarea transportului rutier de marfă cu flotă proprie. De-a lungul anilor a cunoscut o dezvoltare progresivă a intermedierilor, acestea reprezentând la un moment dat 40% din activitatea companiei.

Dezvoltarea companiei a continuat iar în 2014, prin achiziționarea spațiului de depozitare din apropierea Ploieștilui, Ahead Logistics și-a diversificat și mai mult activitatea, fiind un exemplu de dezvoltare organică de business.

Provocarea


Dezvoltarea accelerată a companiei a determinat și creșterea semnificativă a volumului de informații ce necesitau o gestiune precisă pentru a nu perturba calitatea serviciilor și respectiv relațiile cu clienții. Câteva dintre avantajele urmărite au fost:

  • sporirea productivității fiecărui angajat;

  • reducerea erorilor;

  • creșterea vizibilității și a controlului asupra proceselor de business;


Compania s-a orientat către achiziția unei soluții software care să integreze activitățile departamentelor și care să ușureze activitățile uzuale ale angajaților, lăsând disponibilitate pentru dezvoltarea de noi parteneriate și pentru consolidarea celor existente.

Procesul de achiziție al unui sistem software este unul extrem de important. Am analizat foarte atent piața atât cea locală cât și cea din afară înainte de a lua o decizie. Am vrut sa rămânem deschiși ofertelor și am cântărit toate posibilitățile. - Mircea Mănescu
– manager general Ahead Logistics

Soluția


În urma auditului efectuat de către WindSoft pentru compania Ahead Logistics, s-a propus soluția software cu cel mai mare grad de complexitate: WindNET ERP. Implementarea unui sistem integrat a fost indispensabilă din două motive:

  • existența unui volum mare de informații și activități ce aveau nevoie de acuratețe și de o integrare perfectă;

  • istoricul dezvoltării accelerate ce a dus la nevoia unei platforme care să permită și să susțină extensii ale businessului;


Produsele WindSoft implementate au fost soluțiile optime pentru a întâmpina nevoile companiei de optimizare a activității, de a avea vizibilitate și control asupra costurilor, inclusiv asupra consumului de carburant.WindNET ERP este soluția ideală pentru companiile ce au ca profil transportul de marfă cu mijloace proprii.

Totodată, sistemul eficientizează cu succes și activitatea caselor de expediții. Softwareul integra a reprezentat combinația perfectă pentru ca Ahead Logistics să beneficieze de toate avantajele necesare fluidizării proceselor.
S-a înțeles încă din primele discuții necesitatea eforturilor și implicării, de către ambele părți. Pe deoparte Ahead Logistics a pus la dispoziție atât bugete cât și personal dedicat, iar pe de altă parte, potrivit expertizei noastre în domeniul transporturilor, ne-am asigurat că fiecare procedură privind analiza și implementarea efectivă a sistemului să fie făcută ca la carte. Drept urmare, seriozitatea cu care s-a tratat acest proiect a dus către rezultatul dorit.

Rezultatul


Beneficiile majore resimțite de Ahead Logistic au fost:

  • Control și vizibilitate crescută asupra fluxului operațional din cadrul companiei.

  • Eficientizarea activității – fiecare utilizator își poate gestiona activitatea eliminând munca redundantă.

  • Fluidizarea fluxului informațional la nivelul întregii companii.

  • Reducerea timpului de execuție în întreg fluxul activităților din companie.

  • Eliminarea erorilor și creșterea acurateței datelor.


Elemente precum costul de achiziție, timpul de implementare și înțelegerea business-ului de către furnizorul de soft au fost cele mai importante aspecte pe care le-am luat în considerare când ne-am hotărât să lucrăm cu WindSoft. Bineînțeles la toate acestea s-a adăugat recomandările venite din piață și experiența lor în implementarea unor soluții asemănătoare cu ce aveam noi nevoie. Mircea Mănescu – manager general Ahead Logistics

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.