Măsoară ce contează cu WindNET ERPIn industria de transport și in orice domeniu, măsurarea rezultatelor este conditia necesară pentru dezvoltare. An de an, trimestru de trimestru și lună de lună, managerul companiei se poate raporta la activitatea precedentă pentru a analiza evoluția companiei, dacă dispune de datele necesare.


Măsoară, analizează, acționează! Acestea sunt avantajele pe care un manager de transport le are în  fața competiției atunci când utilizează un soft de transport integrat, cum este WindNET ERP.

Informațiile pe care un manager le poate extrage cu ajutorul unui ERP devin extrem de valoroase în urma unei analize și dacă sunt puse în contextul potrivit.

Să luăm ca exemplu Calculul de consum pe camion, una dintre funcționalitățile pentru managementul flotei ale soluției WindNET ERP. Sistemul centralizează toate datele privind restul de rezervor la plecare, km la bord la plecare, km la bord la sosire, alimentările pe tronsoane, km efectuați etc. și calculează consumul de carburant atât în litri cât și procentual l/100 km, generând cu ușurință raportul FAZ (fișa activității zilnice). În urma analizei acestor rapoarte, managerul de transport are posibilitatea de a identifica măsurile necesare pentru a scădea costurile de consum pe camion, un avantaj extraordinar indiferent de mărimea flotei.

WindNET ERP generează un set complet de rapoarte pe care managerii celor mai mari companii de transport le consultă în activitatea zilnică. Iată care sunt acestea:  1. Cash flow-uri săptămânale sau lunare.

  2. Oferă informații asupra soldurilor bancare/casă.

  3. Urmărește activitatea de transport pe fiecare tip de transport în parte (transport cu camionul propriu, intermedieri “EBIDTA”).

  4. Urmărește P&L pe flotă sau pe întreaga societate sau pe fiecare centru de cost definit.

  5. Emite rapoarte de cifre de afaceri pe fiecare vehicul /client, în timp real.

  6. Urmărește indicatorii financiari extrem de importanți la nivel de camion/șofer și companie (EBIDTA pe mașină/șofer sau EBIDTA pe companie).

  7. Urmărește întreaga activitate a unui vehicul – curse efectuate, km pe plin, km pe gol, alimentări, venituri realizate, cheltuieli directe în curse, cheltuieli fixe (salarii, regie auto etc), cheltuieli cu reparațiile, amortizări etc. Rapoartele au si reprezentare grafică 2D sau 3D.

  8. Oferă o viziune asupra ponderilor cheltuielilor în firmă (cheltuieli cu combustibilul, salarii, amortizări, cărăuși etc).

  9. Raportează cursele realizate, cheltuielile din curse precum și profitul realizat.

  10. Generează automat indicatorii operaționali: cost/km, venit/km efectuați, profit/km, total km/mașină, cost combustibil/km efectuat, comenzi/mașini.


Măsoară, analizează și acționează pe baza rapoartelor de management generate de software-ul integrat de transport WindNET ERP!

Ia legătura cu unul dintre consultanții WindSoft și află cum îți poți măsura eficient business-ul de transport cu ajutorul instrumentelor software: www.windsoft.ro/ro/contact.

 

 

Vezi si alte articole pe aceeasi tema

Cele mai recente articole, din aceeasi categorie

Mai bine de 6 săptămâni, echipele operationale ...

Adoptarea unui sistem software de tip ERP înseamnă trecerea la ...

L-am provocat pe managerul departamentului de IT de la WindSoft ...

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.