Ajută-ti echipa să adopte noul sistem ERPPotentialul unui sistem software ERP este enorm, însă, ca orice instrument, performanta lui depinde de echipa care îl utilizează. Din acest motiv, un ERP care integrează în totalitate activitatea unei companii de transport, poate deveni un avantaj competițional valoros sau doar o aplicație uitată pe Desktop. Dacă te pregătești de achiziția unei soluții software integrate, în acest articol vei descoperi cum poți să-ți ajuți echipa să adopte rapid noul sistem și să-l utilizeze la capacitate maximă, pentru a obține performanță.


Împreună cu consultanții noștri, care au implementat de-a lungul timpului sute de soluții software ERP pentru transport, am listat o serie de acțiuni pe care să le pui în practică cu echipa ta din primele faze ale proiectului. Cu cât le vei aplica mai repede cu atât vei avea rezultate mai bune!

Iată cum îți poți ajuta echipa să adopte cu ușurință noul sistem ERP.

1. Implică echipa chiar dinainte de procesul de achiziție

Compania ta este pregătită să treacă la următorul nivel din punct de vedere operațional și este momentul pentru un sistem software ERP care să optimizeze activitatea și să accelereze dezvoltarea. Când este timpul să dai vestea echipei? Chiar acum! Discutați despre dificultățile pe care fiecare departament le are în procesul de lucru, ce anume i-ar ajuta să aibă rezultate mai bune și cereți feedback cu privire la schimbarea pe care urmează să o faceți. Procesul este unul de durată și implicarea echipei din momentul 0 va aduce numai avantaje.

2. Comunică transparent motivele pentru care implementezi un ERP

Automatizarea este unul dintre avantajele oferite de utilizarea unei soluții ERP și mulți angajați privesc cu suspiciune acest lucru.  Sarcinile care înainte durau câteva zile, acum pot fi rezolvate prin câteva click-uri. Dacă ți-ai propus să dezvoltarea companei, asigură-te că fiecare angajat înțelege faptul că soft-ul vine în sprijinul lor pentru a le ușura activitatea și pentru a-i ajuta să-și mărească volumul de lucru considerabil (dar cu mult mai puțin efort). ERP-ul NU înlocuiește oamenii, ci îi ajută să performeze!

Organizează sesiuni de comunicare cu fiecare departament, pentru a aminti constant care sunt beneficiile implementării unui sistem ERP pentru companie. Asigură-te că aveți un scop comun și aceeași viziune.

3. Obține maximul din etapa de implementare

La finalul procesului de implementare trebuie să ai o soluție ERP care să răspundă atât nevoilor echipei cât și ale companiei. Angajații sunt viitorii utilizatori ai aplicației și acum este momentul în care ei pot înțelege modul de funcționare al unui ERP, pot testa beneficiile și se pot implica efectiv în optimizarea fluxului de lucru. Contribuția lor activă în această etapă va genera creșterea gradului de utilizare și integrarea aplicației în procesul de lucru.

4. Acordă importanță training-ului

Un alt factor care asigură adoptarea facilă a sistemului ERP este training-ul, pe care de obicei furnizorul îl oferă la finalul implementării. La WindSoft, acordăm o atenție deosebită pregătirii utilizatorilor și avem consultanți specializați în acest sens.

Cu cât utilizatorii vor cunoaște mai bine aplicația, vor putea să o folosească la potențialul ei maxim și se vor bucura de avantaje ca: scăderea timpului de lucru, creșterea volumelor, trasabilitatea informațiilor, rapiditate, eficiență și îmbunătățirea serviciilor oferite clienților.

Vezi si alte articole pe aceeasi tema

Cele mai recente articole, din aceeasi categorie

Cu cât tichetul pe care îl trimiti echipei de ...

De cele mai multe ori managerii urmăresc indici financiari ...

Adoptarea unui sistem software de tip ERP înseamnă trecerea la ...

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.