Măsuri de protectie anti COVID-19 pentru șoferii de camion [Video]”Eu transport marfă, tu #staiacasa!”, astfel sună îndemnul celor care se aventurează în zonele ”roșii” ale lumii, la volanul camioanelor. Cine sunt acești oameni care au riscat sănătatea lor și a propriilor familii pentru a continua să aprovizioneze orașe contaminate? Oare ce fel de jurământ au depus?


Probabil vor rămâne eroi anonimi, dar când toate acestea vor fi trecut, cu toții ne vom aminti că Transportatorii au rămas la datorie pentru binele nostru.

Cuvintele sunt prea puține pentru a le mulțumi, de aceea am ales să ne arătăm recunoștința cu ajutorul unui mic Ghid de Măsuri Anti COVID-19 pentru Șoferii de Camion, pentru a-i ajuta să rămână în siguranță.

Acest ghid face parte din campania de informare inițiată de Blue Film Production   (partenerii noștri pentru proiecte video, cărora le mulțumim pe această cale și îi recomandăm cu toată căldura), în colaborare cu Transport Academy, care intermediază cu succes procesul de comunicare între transportatori și autorități în această perioadă.Recomandările de mai jos au fost extrase din comunicatul Comisiei Europene din data de 23.03.2020.

Recomandări generale

1.    Asigurați-vă că aveți măști, mănuși, solușii dezinfectante cu alcool 75%, lavete. Angajatorii au obligația de a vă oferi echipamentul necesar pentru a fi în siguranță.
2.    Curățați suprafețele cel mai des atinse: volanul, schimbătorul, bordul, ușile, mânerele, manetele etc. cu dezinfectant
3.    Nu uitați de obiectele personale: telefonul, device-uri electronice, borseta etc., și acestea trebuie curățate periodic.
4.    Folosiți prosoapele de hârtie în locul celor textile
5.   Părăsiți camionul doar în caz de necesitate. Distanțarea socială este o regulă atât pentru șoferii de camion cât și pentru persoanele care vin în contact cu ei.
6.    Limitați pe cât posibil contactul cu alte persone. Dacă nu puteți evita contactul social, asigurați-vă că păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri și că purtați mască și mănuși.
7.    În timpul unui control este recomandat să rămâneți în camion
8.    Luați masa în aer liber sau în cabină pentru a evita aglomerația și spațiile închise.
9. Cabina camionului trebuie dezinfectată înainte de fiecare schimb de tură. Este o măsură  pe care managerii companiilor de transport au adoptat-o deja, pentru siguranța șoferilor.

Recomandări la încărcarea și descărcarea camionului

1.    În timpul încărcării și descărcării camionului, rămâneți în cabină pe cât posibil. Această activitatea ar trebui să fie asigurată de angajații companiei și atunci când șoferii sunt nevoiți să coboare din cabină, trebuie să păstreze distanța recomandată și să poate mănuși și mască.
2.    Unde este posibil, folosiți documente electronice. Utilizarea documentelor electronice trebuie încurajată și acolo unde este posibil, transportatorii trebuie să încerce să trimită în avans documentele către companii, în format digital.
3.    Folosiți dezinfectant imediat după un schimb fizic de documente. Noul coronavirus poate rezista pe hârtie până la 5 zile.

Recomandări în timpul controalelor și a așteptării la vamă

1.    Ca o regulă generală, șoferilor ar trebui să li se ofere posibilitatea de a rămâne în cabină în timpul controalelor.
2.    În timpul controalelor de documente, schimbul de documente trebuie făcut respectând distanța minimă de siguranță. Când șoferilor li se cere să completeze documente, ar trebui să li se permită să o facă din cabina camionului.
3.   Când are loc un schimb fizic de documente, folosiți mănuși și apoi dezinfectați-vă mâinile cu apă și săpun sau gel dezinfectat, cât mai repede posibil.

 

Vezi si alte articole pe aceeasi tema

Cele mai recente articole, din aceeasi categorie

Inceputul anului este un moment propice pentru orice manager sau ...

Pentru WindSoft, toti clientii sunt importanti și asta deoarece fiecare ...

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.