Cum să setezi obiective de business pentru 2019Inceputul anului este un moment propice pentru orice manager sau CEO să-și evalueze business-ul de transport și să stabilească obiectivele pentru perioada care urmează. 


Iată de ce trebuie să setezi obiective clare și bine definite:

 • afacerea va avea un ritm mai accelerat de creștere

 • în orice moment, vei putea ști cât de aproape ești de îndeplinirea obiectivelor

 • munca în echipă și colaborarea se îmbunătățesc simțitor

 • echipa este implicată activ în strategia de business și înțelege direcția de dezvoltare


Înainte de a trasa obiectivele pentru 2019, un manager trebuie să identifice în primul rând care sunt zonele care au nevoie îmbunătățiri: de ex. relația cu clienții, calitatea serviciilor, fluxul operațional sau imaginea companiei.

Intuitiv, orice manager cunoaște care sunt punctele slabe ale afacerii, dar cauzele  încep să iasă la suprafață abia după o analiză  amănunțită, bazată pe cifre, rapoarte și statistici.


www.windsoft.ro/ro/produse/erp-windnet


Care sunt acele instrumente care te pot ajuta în analiza de business:  • WindNET ERP. Soluția software integrată dezvoltată special pentru transportatori, care îți oferă 100% control asupra resurselor: informații în timp real, o bază de date unică, rapoarte și statistici, decizii bazate pe cifre.

  • Analiza SWOT. Te ajută să identifici punctele tari, punctele slabe, oportunitățile și amenințările afacerii tale. Pentru o analiză amănunțită, apelează la serviciul de Consultanță Operațională oferit de WindSoft.

  • Analiza comparativă. Identifică acele companii similare cu a ta și în funcție de anumiți indici de performanță, evaluează situația actuală a afacerii tale în comparație cu a celorlalte.

  • Analiza pieței. Cercetează trendurile industriei de transport și descoperă care sunt nevoile clienților, schimbările care au loc în piață sau evoluția tehnologiei. Sfat: stabilește o întâlnire cu echipa WindSoft pentru a te pune la curent cu tendințele în materie de soluții software pentru transport.
Cum setezi corect obiectivele.

Înainte de a stabili obiectivele pentru 2019, este bine să vă asigurați că acestea sunt SMART, adică sunt specifice, măsurabile, realizabile, relevante și în timp util. Astfel șansele de a le atinge cresc considerabil, va fi simplu să stabiliți acțiunile necesare pentru a le îndeplini și vă va fi ușor să evaluați oricând stadiul lor.

Iată cum ar trebui să fie obiectivele unei companii de transport:

   • Specifice - definește clar ceea ce vrei să obții. De ex. creșterea flotei de camioane.

   • Măsurabile - setează obiective măsurabile, pentru a putea evalua gradul lor de îndeplinire. De ex. creșterea flotei cu 50 de camioane.

   • Realizabile – asigură-te că deții resursele necesare pentru a atinge obiectivele. Care este bugetul necesar pentru a achiziționa 50 de camioane? Dispui de această sumă? Poți susține cheltuielile suplimentare – salarii, costuri de staționare etc?

   • Relevante – setează obiective care susțin direcția de dezvoltare a companiei și valorile pe care le are. De ex. creșterea flotei înseamnă și creșterea calității serviciilor oferite.

   • Timpul de realizare – setează un termen limită realist pentru îndeplinirea obiectivelor. De ex. creșterea flotei cu 50 de camioane, până la finalul primului semestru din 2019.


Dacă ți-ai setat obiective SMART pentru 2019, ai nevoie doar de instrumentele necesare pentru a le atinge.

Alege soluțiile software WindSoft, pentru transportatorii de top! Solicită o întâlnire cu consultații noștri: www.windsoft.ro

 

Afla cum iti poti imbunatati business-ul!

Solicita o demonstratie personalizata

Vrei mai multe informatii?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru afacerea ta.