Resurse utile

WindNET – instrumentul software cheie in strategia de dezvoltare Practicom

Practicom, o companie cu planuri ambitioase de dezvoltare, implementeaza in 2014 sistemul WindNET. Un proiect complex care avea sa fie unul din factorii importanti in ascensiunea companiei din urmatorii ani.

 

————————> { Despre companie ]

 

Incepand cu 2007, compania infiintata in 1998 isi regandeste complet activitatea de transport si se concentreaza pe parteneriate stabile in piata. Ascensiunea era sigura. Insa, in 2013, Practicom accelereaza cresterea, concentrandu-si atentia asupra consolidarii culturii organizationale, punand accentul pe instruirea angajatilor si pe implementarea sistemului informatic integrat WindNET. Astfel, pana la finalul anului 2015, Practicom se pozitioneaza in primele 5 companii de transport specializate in distributia capilara la nivel national si isi dezvolta activitatea dincolo de granitele Romaniei.

 

 

 

————————> { Provocarea ]

Parteneriatul cu WindSoft era bine conturat inca din 2010, cand Practicom a ales sa lucreze intr-un sistem integrat, renuntand astfel la clasicele Excel-uri. Insa, odata cu dezvoltarea companiei, nevoile acesteia depaseau capacitatea sistemului de a se adapta.

 

[ }—–> Am urmarit intotdeauna sa fim alaturi de partenerii nostri in proiectele lor de dezvoltare si sa-i sprijinim prin sistemele si serviciile noastre. Practicom, din punctul nostru de vedere, a crescut foarte mult in ultimii ani, iar trecerea la un sistem dezvoltat pe o tehnologie avansata era un pas natural.

 
Stefan Nedelus
General Manager – WindSoft
 
 
 

Limitarile tehnologiei folosite anterior privind disponibilitatea informatiei, precum si nevoia de avea un control sporit asupra costurilor si eliminarea task-urilor repetitive, au determinat manangementul companiei sa implementeze o solutie care sa permita sincronizarea activitatilor de transport, astfel facilitand procesul decizional.

 

[ }—–> La momentul in care foloseam vechea aplicatie, nu intampinam probleme. Insa odata cu dezvoltarea companiei, a crescut si complexitatea proceselor interne, ceea ce ne-a determitat sa ne dorim un sistem capabil sa raspunda noilor cerinte.

 
 Ionel Cipere
General Manager – Practicom

 

 

——————> { Solutia ] 

 

Practicom a decis sa implementeze sistemul WindNET, solutie usor adaptabila modelului de business al companiei. Capacitatea sistemului de a integra toata activitatea pe o singura baza de date si automatizarea fluxurilor operationale au fost factorii decisivi in alegerea sistemului dezvoltat de WindSoft.

Tinand cont de complexitatea proceselor de business ale companiei, sistemul a fost gandit sa ofere date in timp real privind modul in care sunt folosite toate resursele in cel mai mic detaliu.

[ }—–> WindNET este mai mult decat un TMS, este un sistem integrat, fara de care nu mai poti functiona in ziua de azi. Este un instrument absolut necesar pentru a te dezvolta.

 
Ionel Cipere
General Manager – Practicom


 

————————> { Rezultatul ]

 

[ }—–> Utilizatorii erau deja obisnuiti cu un sistem informatic si au constientizat importanta acestuia, ceea ce a dus la un timp mai scurt de implementare. Nu s-a mai luat in discutie necesitatea, era evidenta, iar personalul companiei a reactionat foarte bine la schimbare.

 
Ionel Cipere
General Manager, Practicom
 
 
 

Odata cu implementarea solutiei, a crescut vizibilitatea asupra intregului proces de business. S-a obtinut un control sporit al fluxurilor interne, iar accesul la informatii in timp real si rapiditatea in operare au influentat pozitiv productivitatea angajatilor. Managementul companiei se bazeaza pe date reale, astfel incat se stie in permanenta daca exista derapaje si unde este necesar sa se intervina.

 

 


[ published at } --------> 29 / 05 / 2017