Studii de caz

VioTrans Grup alege sistemele WindSoft

Câștigătorul trofeului Romanian Transport Company of the Year 2015,
Vio Trans Grup a ales soluția ERP propusă de WindSoft 

încă din 2010 pentru a impulsiona creșterea afacerii și pentru a asigura sustenabilitatea afacerii pe termen lung.

—————————————————————————————————-

 

————> { Compania ]

 

Încă de la înființare, în 2000, Vio Trans Grup și-a dezvoltat serviciile de transport marfă ca un răspuns firesc la necesitățile clienților. Cu ajutorul unei flote de 100 camioane, atât proprii cât și ale colaboratorilor permanenți, Vio Trans Grup oferă soluții competitive pentru transportul rutier al mărfurilor atât intracomunitar cât și extracomunitar. Succesul companiei se datorează în mare parte abordării strategice a managementului de a se orienta către investiții susținute în tehnologizarea fluxului informațional precum și a modernizării flotei.
 

 

————————> { Provocarea ]

 

Odată cu creșterea companiei și diversificarea serviciilor, cultura organizațională a început să se modifice, volumele de muncă erau din ce în ce mai mari. Aceste aspecte creau probleme în acuratețea informației, a creșterii timpilor de răspuns sau de execuție la nivel departamental. Toate acestea puneau în pericol calitatea serviciilor cu care Vio Trans Grup își obișnuise clienții. Astfel, implementarea unui sistem software integrat care să elimine erorile și care să integreze toate departamentele era răspunsul natural la necesitățile companiei pentru a susține creșterea acesteia.

 

[ }—–> Am urmărit întotdeauna creșterea profesionalismului și câștigarea respectului clienți-furnizori. Acest lucru l-am dobândit prin creșterea calității serviciilor pe le-am oferit, ceea ce a condus și la o creștere a companiei până în acel moment în care, pentru a ne menține pe panta ascendentă a succesului, aveam nevoie de tehnologizarea proceselor interne de lucru.

Viorel Angelescu

– Manager general și owner Vio Trans Grup

Plecând de la premisa necesității unui sistem ERP s-au avut în vedere o serie de obiective pe care viitoarea soluție trebuia să le acopere:

[ ! }—–> Vizibilitatea și controlul costurilor de mentenanță a vehiculelor
[ ! }——–> Optimizarea fluxului operațional și a costurilor de transport
[ ! }—–> Optimizarea timpului de așteptare la încărcare și descărcare marfă, riscul de accidente
[ ! }———> Acuratețea și trasabilitatea datelor
[ ! }—–> Creșterea productivității personalului
[ ! }——-> Eficientizarea și reducerea timpului de execuție a activităților companiei.

 

——————> { Soluția ]—————————————–>   

 

Sistemul software propus de WindSoft atingea cele mai multe dintre obiectivele pe care Vio Trans Grup le urmărea prin implementarea sistemului. Pe lângă aceste aspecte, a fost extrem de important ca soluția F4F [ Fuel for Fleet } să aibă capacitatea de a se plia pe modelul de business pe care compania îl opera.
 
erp fleet 
 

[ }—–> Soluția propusă de WindSoft ni s-a părut cea mai completă, se plia cel mai bine pe profilul nostru, iar dezvoltările necesare s-au realizat în baza unui know-how consistent de care echipa WindSoft a dat dovadă.

Viorel Angelescu

–– Manager general și owner Vio Trans Grup

Soluția software F4F [ Fuel for Fleet } este cel mai complet sistem integrat care acoperă în întregime activitatea de transport desfășurată de operatorii de transport marfă cu vehicule proprii. Sistemul a fost conceput pentru aceștia și dezvoltat astfel încât să fie ușor customizabil și să îndeplinească toate cerințele companiilor, indiferent de unicitatea modelului de business al acestora.

 

[ }—–> Soluția a fost dezvoltată în timp. S-au depus multe eforturi în a aduce produsul la maturitatea și stabilitatea pe care o are astăzi. În ceea ce privește sistemul implementat la Vio Trans Grup, acoperă toate departamentele existente, iar compania se bucură cu adevărat de un sistem integrat.

 

Ștefan Nedeluș
– General Manager, WindSoft

 

 

————————> { Rezultat ]

 

Avantajele sistemului au fost resimțite la scurt timp de la finalizarea implementării acestuia, deși nu a fost un proces ușor, existând multe variabile în ecuație. Printre cele mai mari provocări ale implementării a fost reticența personalului în utilizarea sistemului, problemă abordată printr-o comunicare constantă și o apropiere firească a implementatorilor de viitorii operatori ai sistemului. 

[ }—–> Când implemenzi un sistem la nivelul acesta încerci să acoperi în întregime toate variabilele posibile, să existe marjă de eșec cât mai mică. Nu este totuși un proces ușor, cu atât mai mult cu cât te aștepți ca soluția să fie adoptată cu ușurință de toți angajații companiei, iar dezvoltările necesare să fie aproape inexistente. Trebuie să ai așteptări realiste. Însă rezultatele obținute în urma implementării au fost și sunt cu adevărat de mare ajutor pentru noi, pentru a ne îndeplinii obiectivele pe termen lung.


Viorel Angelescu

– Manager general și owner Vio Trans Grup

Efectele implementării soluției F4F [Fuel for Fleet} s-au resimțit pe mai multe planuri:

[ 1 }—–> A determinat modificări în cultura și structura organizațională, aspecte ce au contribuit la orientarea companiei către activități cu valoare adăugată.
[ 2 }—> A adus vizibilitate crescută la nivelul fiecărui departament ceea ce a permis un control mai bun asupra proceselor operaționale și luarea deciziilor corecte în timp util.
[ 3 }——–> Automatizările sistemului au determinat o acuratețe crescută a datelor și o productivitate mai mare a angajaților.
[ 4 }—–> Accesul rapid și în timp real la toate detaliile activității companiei au condus la un sistem decizional performant.
[ 5 }———> Sistemul a permis orientarea companiei către noi oportunități de business.

 

[ vezi pagina de produs F4F }——————> aici

 

material_031


i[ published at } --------> 17 / 06 / 2016