Studii de caz

Dianthus – o afacere românească alimentată cu WindNET F4F

Dianthus – o afacere românească de 31 de milioane de euro
gestionată de 10 ani cu WindNET ERP WindSoft

 
Dianthus, unul dintre principalii jucători din industria de transport, își gestionează în mod integrat activitatea cu sistemul ERP Fuel for Fleet de la WindSoft. Trasabilitatea și securitatea datelor, precum și operarea simplificată și reducerea erorilor umane sunt câteva dintre avantajele aduse de sistemul software în compania Dianthus.

 

————> { Compania ]

Orientată către domeniul transporturilor, compania Dianthus a cunoscut încă din 1993 o ascensiune constantă ajungând astăzi să dețină o flotă de 240 de camioane performante puse mereu în mișcare pe cele mai mari rute europene. 

[ ! }—–> câștigătoare a premiului ”Transportatorul anului 2013” obținut în cadrul galei premiilor ”Romanian Transport Company of The Year” găzduită de Ziua Cargo
[ ! }—-> câștigătoare pentru a doua oară consecutiv a premiului ”Cea mai eficientă companie de transport din România” oferit de Tranzit Magazin

Dianthus a cunoscut un succes considerabil în ultimii ani, luând în calcul o creștere a cifrei de afaceri de la 8 milioane de euro în 2008 la peste 31 de milioane de euro în 2014.

 

————————> { Provocarea ] 

Necesitatea companiei Dianthus pentru o soluție software integrată a venit natural. Compania a urmărit în permanență să își mărească cifra de afaceri prin îmbunătățirea calității serviciilor oferite. Lucru posibil prin implementarea unor politici ale standardelor de calitate obținute printr-o flotă bine echipată și un personal bine instruit și motivat, oferind condiții moderne de lucru. 
Astfel nevoia de stimulare a productivității prin accelerarea proceselor interne precum și economisirii timpului destinat operărilor uzuale au reprezentat obiective pe care WindSoft le-a îndeplinit prin implementarea soluției WindNET F4F.

 

 

[ }—–> După un anumit grad de dezvoltare a firmei, nu mai poți continua fără un sistem informatic integrat. Îți scapă anumite costuri, iar la noi, activitatea departamentelor devenise atât de complexă încât, la un moment dat era greu de gestionat volumul de operațiuni.
  
Dan Niculescu
– manager de transport Dianthus
 
 dianthus_pictures 

———————> { Soluția ]

 

În 2005 Dianthus implementează primul sistem informatic de tip ERP. Alege WindSoft ca furnizor care propune o soluție ERP dedicată companiilor de transport marfă cu mijloace proprii WindNET F4F – Fuel for Fleet.
Având o colaborare de aproape 10 ani, WindSoft  a adus de fiecare dată în atenția Dianthus cele mai noi tehnologii în materie de software îmbunătățind sistemul odată cu dezvoltarea companiei. Astfel susținând în mod constant evoluția companiei Dianthus pe o pantă ascendentă către succes.
 

[ }—–> Am optat pentru soluțiile oferite de WindSoft întrucât erau singurii capabili la momentul acela de a înțelege nevoile noastre și de a dezvolta totul conform cerințelor noastre. 

[ }—–> Avem un parteneriat închegat și deschis către tot ce e nou la nivel de tehnologie. Pot spune că am crescut împreună și am dezvoltat împreună timp de 10 ani, și am convingerea că lucrurile vor evolua, ceea ce ne face să fim în continuare chiar promotorii acestor sisteme.

Dan Niculescu
– manager de transport Dianthus

tms_03 tms_04   
 

———————> { Rezultatul ]

 

Odată cu implementarea acestor soluții, Dianthus a beneficiat nu doar de o mai bună fluidizare a proceselor operaționale, ci și de o îmbunătățire considerabilă a vizibilității și controlului asupra întregii activități. Curând s-a creat și un mediu mai sigur de lucru și mai eficient pentru angajați, dar s-au construit și condițiile necesare dezvoltării constante a afacerii.
 
[ }—–> Încă de la începutul colaborării noastre din 2003, Dianthus ne-a demonstrat că știe exact ce este necesar pentru a oferii servicii de cea mai bună calitate. O infrastructură bine pusă la punct și un management cu o viziune clară privind direcția către care își dorește să îndrepte activitatea a determinat achiziția unui instrument software care să-i asigure premisele unei evoluții constante și sănătoase a companiei.
Ștefan Nedeluș
– managing partner WindSoft
 

 —————————————————————————

Beneficiile majore aduse de produsul software F4F în compania Dianthus cuprind: 

[ 1 }—-> scăderea gradului de apariție a erorilor – datorită automatizărilor proceselor operaționale din compania Dianthus

[ 2 }—-> creșterea satisfacției și a eficienței angajaților – soluția asigură unicitatea datelor, astfel informațiile se introduc o singură dată în sistem, aspect care elimină munca redundată și mărește viteza de operare a datelor

[ 3 }—-> interfațarea cu succes a sistemelor telematice instalate la bordul camionului și importul consumului de combustibil și plata taxelor de drum de la furnizori – o acuratețe sporită a informațiilor necesare în luarea deciziilor

[ 4 }—-> rularea în timp real de rapoarte prin care managerii companiei urmăresc activitatea de transport pe fiecare tip de transport în parte (transport cu camionul propriu, intermedieri, EBIDTA; P&L pe flotă/ pe întreaga societate/ sau centre de cost predefinite etc.)

[ 5 }—-> creșterea vizibilității asupra întregii activități a companiei deoarece întregul flux operațional este gestionat pe o bază de date unică.

 


[ published at } --------> 01 / 09 / 2015