Studii de caz

Dunca Expeditii aduce inovatie tehnologica in strategia de dezvoltare a business-ului companiei, prin adoptarea solutiilor software WindSoft

In 2011 Dunca Expeditii implementeaza WindNET – solutie software integrata, configurabila conform tipului de activitate al companiei. Evolutia impresionanta a acesteia din ultimii 6 ani a determinat WindSoft sa inoveze si sa se adapteze continuu la nevoile Dunca Expeditii, ca parte a strategiei de dezvoltare a business-ului de transport.

 

 

————————> { Provocarea ]

 

In 2013, odata cu dezvoltarea companiei, era nevoie de o abordare aprofundata a fluxului operational si a modului de operare a datelor in sistem. Cu alte cuvinte, solutia WindNET existenta avea nevoie de un upgrade functional pentru a sustine in continuare procesele interne ale companiei.

 

[ }—–> WindSoft este genul de furnizor de servicii care se muleaza foarte bine pe cerintele clientilor, nu sunt statici sau rigizi privind sistemele pe care le ofera. De multe ori un software te obliga intr-o anumita masura sa fii tu cel care trebuie sa-si adapteze modul de lucru in functie de limitarile sistemului. Acest lucru nu se intampla cu WindSoft. Ei mai intai analizeaza si inteleg nevoile utilizatorul, iar apoi configureaza sistemul conform nevoilor acestuia.

Stefan Lucau 
Manager R&D Operational Solution, Dunca Expeditii
 

[ }—–> Din punctul nostru de vedere, un sistem ERP, indiferent de tipurile de functionalitati pe care le detine sau pe care le solicita beneficiarul in momentul implementarii, trebuie sa aiba capacitatea de a suporta viitoare dezvoltari, care sa sustina cresterea companiei in directia pe care si-o doreste.

 

 

Stefan Nedelus
General Manager, WindSoft

 

 

Compania avea nevoie in principal de imbunatatirea fluxului operational la nivel de TMS – Transport Management System, printr-un sistem de planificare si optimizare a rutelor. Prin intermediul planificatorului, Dunca Expeditii si-a dorit un control mult mai bun asupra activitatii de transport pentru a interveni rapid acolo unde este nevoie. Astfel, compania isi poate atinge obiectivul de a creste calitatea serviciilor oferite si eficienta activitatii de transport.

 

——————> { Solutia ] —————-> Planificarea si optimizarea rutelor

 
[ }—–> Ne-am dorit ceva simplu care sa functioneze foarte bine, in sensul de a avea date concrete despre fiecare transport, sa putem planifica cu usurinta comenzile, sa putem urmari facil fiecare comanda si sa avem toate datele pentru a sti catre ce ne orientam.
 
Stefan Lucau 
Manager R&D Operational Solution, Dunca Expeditii
 
 
 
 

Solutia de planificare integrata nativ in sistemul ERP – WindNET are la baza o serie de automatizari privind planificarea camioanelor si optimizarea rutelor de transport. Aceasta ofera date in timp real referitoare la comenzile clientilor, cat si la resursele disponibile: camion, sofer, client, produse/comenzi.

Capacitatea sistemului de a se interfata cu sistemele EDI precum si posibilitatea de a prelua datele furnizate de sistemele telematice instalate la bordul camioanelor, sunt functionalitati esentiale in maximizarea resurselor de timp si cresterea rentabilitatii fiecarei curse in parte, dar si in cresterea eficientei personalului implicat.

 

 

————————> { Rezultat ]

 

[ }—–> Pot spune ca noul sistem a fost primit cu bucurie, pentru ca datele erau reale si era asigurata o transparenta mult mai mare, iar accesul la informatii se facea mult mai usor de catre mai multe persoane. Pana la momentul respectiv nu aveam posibilitatea ca toti utilizatorii sa vada exact cum sunt planificate resursele. Din momentul acela s-a realizat o transparenta sporita privind situatiile zilnice care se intocmeau referitor la camioane.

Stefan Lucau 
Manager R&D Operational Solution, Dunca Expeditii
 

Noul sistem de planificare si optimizare a rutelor a oferit companiei posibilitatea de a urmari si gestiona in timp real datele referitoare la resursele disponibile, dar si un control sporit al cheltuielilor generate de fiecare masina in parte, de la costurile cu reparatiile si revizii, pana la calculul consumului pe fiecare vehicul, toate acestea facilitand generarea unor rapoarte exacte privind rentabilitatea parcului auto.

 

[ }—–> Rezultatele vin din optimzarea modului de lucru. Cuantificat pot spune ca prin transparenta si eliminarea pierderilor se obtine un 2-3% crestere a cifrei de afacere. Daca ai un business mare, este un procent considerabil!

 

Stefan Lucau 
Manager R&D Operational Solution, Dunca Expeditii
 

 [ published at } --------> 15 / 05 / 2017